تلويزيون نقش مهمي در زندگي روزمره ما دارد. اما آيا مي‌دانيد تلويزيون‌هاي قديم از نظر فناوري چه تفاوتي با فناوري‌هاي کنوني دارند؟ چگونه فناوري نمايشگر تلويزيون ما آينده نزديک را متحول خواهد کرد؟ 


در اينجا مي‌خواهيم پيشرفت‌هاي فناوري نمايشگر را در 50 سال اخير بررسي کنيم؛ يعني از تلويزيون‌هاي CRT به OLED. 


بابابزرگ نمايشگر تلويزيون: فناوري CRT !


 


 


فناوري CRT يا Cathode-ray Tube شامل تفنگ‌هاي الکتروني است که اشعه و ماسکي توليد مي‌کند که در کنار هم تصاوير را روي صفحه ايجاد مي‌کنند. اين پيشرفت تاريخي (نمايشگر


تلويزيون CRT) به نام Braun Tube نيز مشهور است زيرا CRT توسط يک فيزيکدان آلماني به نام کارل فرديناند براون اختراع شده است. فناوري CRT خيلي ساده است. اين فناوري از تفنگ‌هاي الکتروني استفاده مي‌کند که اشعه‌هاي الکترون‌ را در طول صفحه‌نمايش منتشر مي‌کند. اين الکترون‌ها با ماده فسفري يا تابنده واکنش نشان مي‌دهد، صفحه‌نمايش را روشن مي‌کند تا تصاوير ايجاد شود. با اين حال، فناوري CRT معايبي هم داشت. براي پيشگيري از اعوجاج تصوير، دستگاه‌هاي تلويزيون CRT حجيم و سنگين بودند. علاوه بر اندازه نامطلوبشان، به چشم بينندگان فشار مي‌آوردند و امواج الکترومغناطيس مضري را ساطع مي‌کردند.



تلويزيون‌هاي LCD بهترين پنل نمايشگر صفحه‌تخت بودند که با تلويزيون ديواري پلاسما شهرت يافتند و چندي بعد LED وارد بازار شد تا بر کمبودهاي LCD غلبه کند.


LCDها رايج‌ترين و گسترده‌ترين شکل نمايشگر بودند که توليد شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. نمايشگرهاي LCD براي ايجاد تصوير به کريستال‌هاي مايع بستگي دارند. اين کريستال‌هاي مايع مشخصه عناصر مايع و جامد را دارد. کريستال‌ها بين دو بازتابنده و يک واحد نور پشت چيده مي‌شوند. آنها با درجه‌هاي متفاوت مي‌تابند و صاف مي‌شوند و ميزان نوري که عبور مي‌کند را تغيير مي‌دهند. اين امر بستگي به جريان الکتريسيته اعمال‌شده دارد.


پنل‌هاي نمايشگر پلاسما يا PDP، که به عنوان تلويزيون‌هاي ديواري هم شناخته مي‌شوند، از گازهاي يونيزه که به صورت الکتريکي شارژ شده‌اند استفاده مي‌کنند تا تصاوير را نشان دهند. داخل نمايشگر PDP، هزاران سلول گاز کوچک بين دو صفحه از جنس شيشه تعبيه شده است و الکترودها برق را منتشر مي‌کنند تا اين سلول‌هاي گاز کوچک نوراني شوند. از آنجا که PDP به بار الکتريکي نياز دارند تا تصاوير را ايجاد کنند، انرژي و گرماي زيادي لازم دارند.


نمايشگرهاي LCD و PDP عملکرد بسيار متفاوتي دارند. در وهله اول، هر دو فناوري مزاياي بسيار قدرتمندي دارند و از نظر ديگر، PDP از نظر فروش بسيار آمار بالاتري دارند. با اين حال، به مرور زمان، مشتريان LCD را به PDP ترجيح دادند زيرا LCDها ساختارهايي دارند که بيشتر براي بهبود و ارتقا مورد علاقه قرار مي‌گيرند.



از زماني که فناوري LCD به جريان فناوري پيوست به دليل پيشرفته‌هايي که داشت تلويزيون‌هاي PDP را گوشه‌نشين کرد. شرکت LG Display فناوري IPS را نيز در آن گنجانده است. اين فناوري زوايه ديد وسيع و سرعت پاسخگويي سريع‌تري در انواع محصولات مانند مانيتور، لپ‌تاپ، تلويزيون و دستگاه‌هاي ديگر دارد. علاوه بر اين، شرکت LG Display آغازگر عصر جديدي در تلويزيون‌هاي صفحه‌بزرگ است. اين شرکت نمايشگر 100 اينچ TFT-LCD را معرفي کرده است که بر اساس ضريب اصطکاک در سال 2006 غيرممکن به نظر مي‌رسيد.


فناوري LED تلويزيون‌هاي LCD را متحول کرد. LCDها از لامپ فلورسنت کاتود سرد (CCFL) به عنوان نوردهي پشت براي روشن کردن پنل استفاده مي‌کنند. در نمايشگرهاي LED، لامپ LED به جاي CCFL استفاده مي‌شود.


CCFLها که در LCD استفاده مي‌شوند عالي هستند زيرا هزينه توليد آنها نسبتاً پايين است. با اين حال، لامپ چرخه عمر کوتاهي دارد و انرژي بالايي مصرف مي‌کنند. از طرف ديگر، صفحه‌نمايش با نوردهي پشت LED چرخه عمر طولاني‌تري دارد و اين توانايي را دارد که صفحه‌نمايش را به صورت مداوم روشن نگه دارد.


سه نوع مختلف از فناوري نوردهي پشت LED وجود دارد: روش RGB، روش Edge-lit و روش Direct. روش RGB لايه‌هاي LED سبز و قرمز و آبي دارد که به صورت انتخابي فضاهاي مناسب را روشن مي‌کنند. روش Edge-lit در اطراف تلويزيون به سمت جلوي صفحه نور LED پشت دارد. از طرف ديگر، در روش Direct، LEDها به طور مستقيم زير صفحه قرار دارند که در صورت وم خاموش و روشن مي‌شوند.


شرکت LG Display روش RGB را پيشرفته کرده و لايه LED سفيد را به بالاي لايه‌هاي قرمز، سبز و آبي افزوده است. اين فناوري WRGB پيشرفته حوزه رنگ و کنتراست رنگ برتري دارد. همچنين، WRGB در نمايش دادن تصاوير سفيد انرژي کمتري مصرف مي‌کند.


OLED؛ نهايت نمايشگر


تلويزيون OLED از همه نظر بهتر است. اين تلويزيون از زاويه ديد عالي برخوردار است زيرا OLEDها با ايجاد نور به طور مستقيم از خود پنل پرخوردارند و هيچ اعوجاجي در روشنايي رنگ ايجاد نمي‌کنند. علاوه بر اين، OLEDها زمان پاسخگويي باورنکردني دارند. يک صفحه‌نمايش OLED در کمتر از يک‌دهم ميکروثانيه ريفرش يا تازه‌سازي مي‌کند و به همين علت، تصاوير واضح و بدون مات‌شدگي ايجاد مي‌کند. همچنين، تلويزيون OLED، در اثر مشاهده طولاني‌مدت، کمتر باعث خستگي چشم مي‌شود.


افزون بر اين، OLEDها توانايي خاموش يا روشن کردن هر پيکسل خاص را دارند. از همين رو، مي‌توانند سياهي و سفيدي واقعي ايجاد کنند و تصاويري باکيفيت بالا بازتوليد کنند که از نظر جزييات بسيار غني هستند.



شرکت تحقيقاتي بازار، Display Search، پيش‌بيني مي‌کند که حجم بازار تلويزيون‌هاي OLED از 100 هزار دستگاه به يک ميليون دستگاه در سال آينده برسد و تا سال 2016 نيز به 2 ميليون و در سال 2014 نيز به 4 ميليون دستگاه افزايش پيدا کند.


علاوه  بر اين، شرکت LG Display فناوري OLED منعطف و فرانما را ايجاد کرده است که اين شرکت را بر آن مي‌دارد تا زيرساخت‌ها را براي ايجاد فناوري نمايشگر OLED منعطف، فرانما و بزرگ فراهم کند. شرکت LG Display يکي از پيشگامان در بازار تلويزيون OLED است و براي به چنگ آوردن فناوري OLED آينده به سوي جلو در حال حرکت است.


اين مقاله و مقاله پيشين، بررسي کلي بر تاريخچه ابتکار در نمايشگر تلويزيون از CRT به OLED بود. شرکت LG Display پيش‌بيني مي‌کند که با محصولات آينده خود که به بازار عرضه مي‌کند در بازار نمايشگر OLED فرمانروايي بازار را در دستانش مي‌گيرد. LG Display با افزايش خطوط توليد جديد به افزايش توليد براي برآورده کردن نياز بازار مجدانه در حال تلاش است. منتظر محصولات آتي نمايشگر OLED با فناوري‌هاي پيشرفته و متمايز از سوي LG Display باشيد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فناوري ,نمايشگر ,تلويزيون ,مي‌کند ,oled ,ايجاد ,فناوري نمايشگر ,نمايشگر oled ,نمايشگر تلويزيون ,اين، oledها ,پيش‌بيني مي‌کند
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تولیدی پوشاک و لباس دخترانه James Brent هر چی بخوای هست Becky همه چی در همه کولر گازی ال جی ویستا طرح